lördag 14 juli 2012

Sockbonanza!

Jag stickade som sagt ett stort antal sockar under en period i våras. De räknades upp i mitt tidigare inlägg, men jag kan tycka att de förtjänar i alla fall ett gemensamt inlägg, men skilt från alla de andra plaggen. Samtliga strumpor stickades med 2 mm strumpstickor.
 
Pomatomus stickade jag i Garnstudios Fabel, i en trevlig lila nyans. De skänktes därefter bort till storasyster Karin, eftersom jag inte tagit mig samman och köpt henne någon födelsedagspresent. Nu har hon dessutom fått en röd tekanna. Jag har dessvärre inte någon bild på sockarna, så pomatomus får istället illustreras av en bild på storasyster och lillebror. Det var ett väldigt fint mönster, men jag tappade ständigt bort mig i mönstret och fick ideligen riva upp, vilket kändes minst sagt tröttsamt. Det var något med det, i och för sig regelbundna, mönstret som inte riktigt ville fastna. Lär inte ge mig på det igen, även om jag gärna skulle göra en tröja eller kofta i pomatomusmönstret nån gång.

Gillade Cubist jättemycket! Det var ett trevligt mönster att sticka, lätt att komma ihåg efter första gången man slutfört mönstret, och blev dessutom snyggt. Dessutom sitter den bra på foten, även om det tämligen oelastiska tyget är svårt att dra över hälen. Garnet jag använde var Zwerger garns enfärgade Opal i rött. Ganska trevligt, varken mjukare eller strävare än man kan vänta sig. Dock kände jag att jag var lite duktig som såg förbi den ganska tråkiga etiketten och provade på garnet som egentligen kändes lite trist. Om det gör mig mer eller mindre ytlig vet jag inte.

Hedera är det första mönstret i Cookie A:s Knit. Sock. Love, som jag införskaffade som e-bok i julas. Mönstret var superenkelt att komma ihåg och ser trevligt, men kanske inte så intressant ut. Jag är lite besviken på mina kort på dem, färgen är en avsevärt intensivare turkos nyans. Genom att hålla skaften till strumporna korta klarade jag av att sticka ett par strumpor på ett nystan Fabel. Dessvärre gjorde jag dem ungefär en halv cm för korta, så jag överväger att hitta en person med små fötter att ge dem till.

Under MP:s kongress i Umeå fick jag väldigt lite stickat. Jag hade som uppgift att hålla igång fyra maffiga kopiatorer, som gick varma under fyra dagar, och det lämnade ganska lite tid över till att sitta ner och sticka. Hann fika med Anneli, och hon nämnde att hon stickat Monkey socks på löpande band, så jag bestämde mig för att använda mitt nystan Cascade heritage i skogsgrönt som jag tagit med mig till ett par såna. Sagt och gjort, resultatet ser ni till höger.

Slutligen gav jag mig på Skew (som är det enda mönstret här som inte designats av Cookie A.). Hade sett mönstret ett stort antal gånger och gillat mycket, men inte riktigt haft något bra garn att använda. Bestämde mig i slutändan för att använda mig av ett Zauberball Café Flair som jag hade liggande sen en handarbetesbutik i Malmö sålde ut sina grejer i våras. Resultatet blev lite sådär, strumporna är för stora. Jag skulle förstås kunna riva upp och sticka om, men överväger istället att pracka på dem på någon eller sälja dem. Första gången jag testat ett bottom-up mönster för strumpor, det var ju inte så blodigt, även om det var rätt svårt att förstå hur slutresultatet skulle bli medan man höll på med stickningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar